Thursday, January 5, 2012

Besday Huda N Nenek..^^


Tadi dah citer pasal baby Adriana.. Sekarang mak long nak citer pasal kakak Huda plak.. Dah start kena panggil kakak sebab mama Huda plan nak tambah ahli keluarga tahun ni..hehehehe.. InsyaALLAH semoga termakbul hajat.. Mak long makin seronok le dapat anak sedara baru lagi nanti..huhuhu..

Last whole week kan mak long cuti.. Campur Krismas, New Year adalah 10 hari bercuti.. Pergh!! Best sungguh rasa dapat cuti lelama kat kampung.. Relax dan santai jek.. Pulak tu cuaca pun mendung, hujan, redup dengan angin yang bertiup kencang.. Memang syok giler la.. Tapi bila dah cuti lelama ni, mulalah rasa malas nak balik bekerja semula.. Tapi nak wat cmne, kena gak balik.. Sob..sob.. Uwaaaa!!! Nak balik kampung lagiiiiii!!!!! Nenek Huda gelak jek bila mak long cakap nak balik kampung lagi..hihihi..

Seperti yang sedia maklum, besday Huda kan 3/12 tapi tak celebrate lagi sebab ayah Huda tengah kursus kat Melaka sampai 23/12 haritu.. So, bila semua dah ada kat rumah (kecuali pak uda sebab mak uda tengah menunggu hari nak bersalin) kitaorang pun plan nak celebrate besday Huda.. Pulaknya besday nenek Huda seminggu lepas tarikh lahir Huda, 10/12, so celebrate le sesama.. Kalo mak uda ada, confirm dah join sekali sebab mak uda Huda 4/12. Wahhh..dekat2 je kan tarikh lahir..hehe.. So kek mak long dah order, ayah Huda yang pi amik kek kat kawan mak long sebab dah on the way nak balik kota Sabtu 24/12 tu.. Masa amik kek tu Huda tido dalam kete.. Bila terjaga tengok ada kotak kek, excited bukan main.. Maklum le lama tunggu nak celebrate besday dia..

Plan nak sambut petang Ahad sebab hari Ahad tu ada kenduri kawin dalam blok.. So, pagi Ahad tu akan agak sibuk la.. Dan sabtu malam tu atok n nenek sepatutnya kena gi rewang la.. Tapi Huda dah tak sabo nak potong kek.. Nasib baik malam tu takde banyak keje kat umah kenduri, kalo tak gi pun takpe.. So, kitaorang pun decide nak celebrate le malam tu.. Kesian Huda dah tak sabo kan.. Lama menunggu..hehehe.. Keluar je kek dia dah pegang pisau.. Excited nak potong..










Akhirnya selesai sudah sambutan harijadi Huda dan nenek.. Family jek.. Kalo tanya sape punya besday? Laju je Huda jawab Huda punya..hehehe.. Seronok dia dapat potong kek akhirnya.. Dah 2 tahun Huda mak long ni.. Jap je dah beso.. Dah semakin bijak.. Next year kita sambut lagi ye.. Nanti baby Adriana pun join sekali.. InsyaALLAH..^^





0 Kata-Kata Hikmat: