Tuesday, October 25, 2011

Baby Nur Afiqah..


Semalam gi umah Puan Kiki nak tengok baby baru le apalagi.. Wahhhhh!!!! So chumelllll and cute and adorable.. Kecik je, nak pegang pun tak berani.. Maklum le tak jadi mak orang lagi..hehehe.. Tapi serius sangat comel (ada ke baby yang tak comel? hehehe..). Lahir 2.67 kg.. Medium size je, takdelah besar sangat.. Tapi ingat senang ke nak kuarkan walaupun 2kg? Huuuiiiiiiiii.. Longgar segala urat tau.. Sakit satu badan.. Itulah pengorbanan seorang ibu.. Sangat2 tidak terbalas oleh seorang anak.. Tanpa ibu, anak takkan dapat melihat dunia tau..

Baby dah ada nama, Nur Afiqah binti Mohd Suhaimi.. Ringkas dan senang nak ingat.. Letak nama panjang2 pun panggilnya kontot je.. Baik letak nama ringkas, asalkan maknanya bagus okla kan.. Cantik nama tu, makna pun bagus, yang sangat berpengetahuan.. Semoga jadi orang yang berguna nanti ye sayang.. Ilmu yang diperolehi digunakan untuk perkara2 yang berguna, jangan salahguna tau.. InsyaALLAH mak long doakan semoga Nur Afiqah akan menjadi anak yang akan membahagiakan kedua ibu bapa.. Aminnn.. Inilah baby Nur Afiqah.. Lahir 21.10.2011 (cantik tarikh lahir, ada nombor 0, 1 & 2 sahaja..hari dan bulan lahir bila dipusing2 dapat tahun lahir..unik)




Abang Ammar dan Ameer pun dah besar dan lasak.. Sibuk dengan hal sendiri sekarang ni... Tapi orang tak reti nak sayang adik lagi.. Adik eekk sikit, nak ditepuknya kepala orang tu..hehehe.. Maklumlah muda2 dah jadi abang.. Tak puas nak bermanja dengan ibu lagi ye.. Takpelah, lama2 nanti biasalah tu.. Membesar sama2 dengan adik.. Silap2 adik pun lasak macam abang nanti..hehehe..








Sunday, October 23, 2011

Puan Kiki Dapat Baby Girl..^^


Arini nak citer pasal my ex-housemate 3 tahun lepas.. Sape lagi kalo bukan Puan Kiki.. Ingat lagi tak last year aku ada post citer pasal Puan Kiki bersalin.. Kalo tak ingat, boleh klik kat sini. Masa tu Puan Kiki dapat baby boy kembar.. Muhammed Ammar dan Muhammed Ameer.. Kembar tu pun dah besar dah, dah 1 tahun 4 bulan. Dan semalam aku dapat SMS daripada Puan Kiki.. Dia dah selamat bersalin baby girl Jumaat malam yang lepas.. Alhamdulillah, selamat dah.. Baru je jumpa Puan Kiki 2 minggu lepas kat umah dia.. Tolong dia create blog untuk online bisnes dia.. Tup2 dah bersalin.. Jangkaan bersalin 11/11/2011 tapi baby nak keluar awal la.. Nak sambut raya haji kot..hehehe.. Lahir dalam bulan Oktober, sama la dengan aku..hehe..

Tadi SMS Puan Kiki tanya dia still kat hospital ke.. Then Puan Kiki jawab dia baru je sampai umah dalam kul 4 ptg tadi.. Arini dapat kuar dari hospital.. Mmm..plan nak gi umah dia melawat baby baru tapi rasa malas pulak nak keluar.. Yelah, bila dah satu hari dok umah, malas betul nak kuar rasanya.. Dia pun baru je sampai umah.. Biarlah dia rehat2 dulu.. Esok je la gi tengok baby baru.. Lepas balik keje esok.. Present baby pun tak beli lagi.. Alang2 esok je la gi beli present then petang gi tengok baby baru.. Mmm..Ammar dan Ameer dah jadi abang.. Mesti diorang pelik ibu diorang ada baby baru.. Jangan ganas-ganas dengan baby girl ye.. Jadi abang yang baik tau.. Esok mak long datang ye.. Tunggu tau.. ^^





Thursday, October 13, 2011

Hati-Hati..


Semalam masa aku tengah check fb, terbaca satu citer yang dikongsikan oleh salah seorang friend dalam list aku.. Quite shocking la.. Aiii..minggu ni tak abis-abis terima citer yang mengejutkan.. Nak tau citer pasal apa? Ala, dalam suratkhabar pun ada sebab gambar yang dipaparkan muka depan suratkhabar tapi tak sure suratkhabar apa.. Disebabkan aku ni dah lama tak beli suratkhabar, so tak tau le..


Aduh, sentap gak baca tajuk tu.. Zaman sekarang pun ada lagi orang-orang yang sanggup buat benda-benda camni.. Yelah, hati orang kan, kita mana tau.. Dalam fb pulak semua nak tayang muka.. Macam-macam gambar ada (termasuklah aku..hehe..). Ni yang buat aku terfikir nak keluarkan sume gambar aku ni.. Bukan takut, sekadar berjaga-jaga.. Kadang-kadang kita tak bermusuh pun dengan orang tapi orang yang saja nak cari pasal kan.. Macam tajuk berita tu la.. Pompuan tu dah taknak dah ex-bf dia walaupun ex-bf still cuba-cuba nak baik balik dengan dia.. Dan mungkin jugak disebabkan pompuan ni, ex-bf dia clash dengan gf dia yang sekarang.. So citernya, ex-bf dan ex-gf kepada ex-bf pompuan ni tak puas hati dengan pompuan ni la sekarang (faham x?).. So depa pun menyihir pompuan ni.. Mungkin lain-lain bomoh la kot sebab dah clash kan.. Tapi sian gak pompuan ni kan kalo dah sampai guna sihir ni.. Nauzubillah.. Dijauhkanlah Ya ALLAH.. Walau apapun, citer yang sebenar aku tak tau la..

Cuma apa yang boleh di ambil iktibar kat sini, berhati-hati bila meletakkan gambar sesuka hati di laman web sosial.. Kadang-kadang kita takde niat apa-apa.. Cuma sekadar meletakkan koleksi gambar di album maya tapi orang lain kita tak tau.. Manusia bila tahap kegilaan dah melampaui kewarasan, macam-macam dia boleh buat..

Sekadar renungan untuk diri kita semua.. Semoga kita berada di bawah lindungan ALLAH sentiasa.. Aminn..




Wednesday, October 12, 2011

Kasih Ibu..


Hari ni aku nak share satu video yang sangat-sangat menyentuh hati aku.. Tapi tak taula hati korang rasa camne.. Kalo takde rasa pape tu, maknanya dah kurang perasaan kasih dan sayang dalam jiwa la kot.. Tak pun hati dah bertukar jadi batu..huhuhu..

So dengan video ni harap-harap kita dapat akan mendapat pengajaran daripada makhluk ALLAH yang diciptakan dengan otak tapi tidak boleh berfikir berbanding manusia yang diciptakan dengan otak tapi tidak tahu menggunakannya untuk berfikir dengan betul.. Apa maksud ayat aku ni? Fikirkanlah sendiri ye..

video





Tuesday, October 11, 2011

Shocking Cancer Info.. Part II


Read the below carefully. It may indeed make a difference in your life.

Rick Cantrell, PhD, MD, PsyD

AFTER YEARS OF TELLING PEOPLE CHEMOTHERAPY IS THE ONLY WAY TO TRY ('TRY', BEING THE KEY WORD) TO ELIMINATE CANCER, JOHNS HOPKINS IS FINALLY STARTING TO TELL YOU THERE IS AN ALTERNATIVE WAY.

Cancer Update from Johns Hopkins :

1. Every person has cancer cells in the body. These cancer cells do not show up in the standard tests until they have multiplied to a few billion. When doctors tell cancer patients that there are no more cancer cells in their bodies after treatment, it just means the tests are unable to detect the cancer cells because they have not reached the detectable size.

2. Cancer cells occur between 6 to more than 10 times in a person's lifetime.

3.When the person's immune system is strong the cancer cells will be destroyed and prevented from multiplying and forming tumors.

4. When a person has cancer it indicates the person has nutritional deficiencies. These could be due to genetic, but also to environmental, food and lifestyle factors.

5. To overcome the multiple nutritional deficiencies, changing diet to eat more adequately and healthy, 4-5 times/day and by including supplements will strengthen the immune system.

6. Chemotherapy involves poisoning the rapidly-growing cancer cells and also destroys rapidly-growing healthy cells in the bone marrow, gastrointestinal tract etc, and can cause organ damage, like liver, kidneys, heart, lungs etc.

7. Radiation while destroying cancer cells also burns, scars and damages healthy cells, tissues and organs.

8. Initial treatment with chemotherapy and radiation will often reduce tumor size. However prolonged use of chemotherapy and radiation do not result in more tumor destruction.

9. When the body has too much toxic burden from chemotherapy and radiation the immune system is either compromised or destroyed, hence the person can succumb to various kinds of infections and complications.

10. Chemotherapy and radiation can cause cancer cells to mutate and become resistant and difficult to destroy. Surgery can also cause cancer cells to spread to other sites.

11. An effective way to battle cancer is to starve the cancer cells by not feeding it with the foods it needs to multiply.


* CANCER CELLS FEED ON:

  • Sugar substitutes like NutraSweet, Equal, Spoonful, etc are made with Aspartame and it is harmful. A better natural substitute would be Manuka honey or molasses , but only in very small amounts. Table salt has a chemical added to make it white in color. Better alternative is Bragg's aminos or sea salt.
  • Milk causes the body to produce mucus, especially in the gastro-intestinal tract. Cancer feeds on mucus. By cutting off milk and substituting with unsweetened soy milk cancer cells are being starved.
  • Cancer cells thrive in an acid environment. A meat-based diet is acidic and it is best to eat fish, and a little other meat, like chicken. Meat also contains livestock antibiotics, growth hormones and parasites, which are all harmful, especially to people with cancer.
  • A diet made of 80% fresh vegetables and juice, whole grains, seeds, nuts and a little fruits help put the body into an alkaline environment. About 20% can be from cooked food including beans. Fresh vegetable juices provide live enzymes that are easily absorbed and reach down to cellular levels within 15 minutes to nourish and enhance growth of healthy cells. To obtain live enzymes for building healthy cells try and drink fresh vegetable juice (most vegetables including bean sprouts) and eat some raw vegetables 2 or 3 times a day. Enzymes are destroyed at temperatures of 104 degrees F (40 degrees C).
  • Avoid coffee, tea, and chocolate, which have high caffeine Green tea is a better alternative and has cancer fighting properties. Water-best to drink purified water, or filtered, to avoid known toxins and heavy metals in tap water. Distilled water is acidic, avoid it.

12. Meat protein is difficult to digest and requires a lot of digestive enzymes. Undigested meat remaining in the intestines becomes putrefied and leads to more toxic build-up.

13. Cancer cell walls have a tough protein covering. By refraining from or eating less meat it frees more enzymes to attack the protein walls of cancer cells and allows the body's killer cells to destroy the cancer cells.

14. Some supplements build up the immune system (IP6, Flor-ssence, Essiac, anti-oxidants, vitamins, minerals, EFAs etc.) to enable the body’s own killer cells to destroy cancer cells. Other supplements like vitamin E are known to cause apoptosis, or programmed cell death, the body's normal method of disposing of damaged, unwanted, or unneeded cells.

15. Cancer is a disease of the mind, body, and spirit. A proactive and positive spirit will help the cancer warrior be a survivor. Anger, un-forgiveness and bitterness put the body into a stressful and acidic environment. Learn to have a loving and forgiving spirit. Learn to relax and enjoy life.

16. Cancer cells cannot thrive in an oxygenated environment. Exercising daily and deep breathing help to get more oxygen down to the cellular level. Oxygen therapy is another means employed to destroy cancer cells.

1. No plastic containers in micro.

2. No water bottles in freezer.

3. No plastic wrap in microwave.

Johns Hopkins has recently sent this out in its newsletters. This information is being circulated at Walter Reed Army Medical Center as well. Dioxin chemicals cause cancer, especially breast cancer. Dioxins are highly poisonous to the cells of our bodies. Don't freeze your plastic bottles with water in them as this releases dioxins from the plastic. Recently, Dr Edward Fujimoto, Wellness Program Manager at Castle Hospital, was on a TV program to explain this health hazard. He talked about dioxins and how bad they are for us. He said that we should not be heating our food in the microwave using plastic containers. This especially applies to foods that contain fat. He said that the combination of fat, high heat, and plastics releases dioxin into the food and ultimately into the cells of the body. Instead, he recommends using glass, such as Corning Ware, Pyrex or ceramic containers for heating food. You get the same results, only without the dioxin. So such things as TV dinners, instant ramen and soups, etc., should be removed from the container and heated in something else. Paper isn't bad but you don't know what is in the paper. It's just safer to use tempered glass, Corning Ware, etc. He reminded us that a while ago some of the fast food restaurants moved away from the foam containers to paper the dioxin problem is one of the reasons.

Also, he pointed out that plastic wrap, such as Saran, is just as dangerous when placed over foods to be cooked in the microwave. As the food is nuked, the high heat causes poisonous toxins to actually melt out of the plastic wrap and drip into the food. Cover food with a paper towel instead.

Sharing is caring..






Shocking Cancer Info.. Part I


Today I received one email that really shocked me.. The hidden truth.. Please read..

                  ***************************************


A good read!!!!!!!!

Written by a doctor who suffers from cancer and he uses alternative rather than conventional medicine that involves chemo etc.

Good to share with family and friends.


Subject: Cancer treatment is about making money...provoking thoughts

I posted this article, which may have some provoking thoughts:

The below is absolutely 100% true and as a doctor I have been telling people this for 15 years now. No one wants to listen. Folks need to wake up. Cancer treatment is about making money. It is a 120 billion dollar a year industry in the United States alone and estimated to be a 600 billion dollar a year industry worldwide.

A successful cancer case according to the American Cancer Society and the American College of Oncology and Hematology means that the person survives for 5 years. Both the American Cancer Society and the American College of Oncology and Hematology admit that a person is likely to survive cancer for 7 to 10 years even if they do absolutely NOTHING. Of course, only the doctors get those magazines - not you, the cancer patient.

Alternative medicine's track record of curing cancer is 10 times higher than that of conventional medicine. Note that I say CURE.

Remember another thing. A TUMOR is just a symptom. It is not the cause of cancer.

Science is cause and effect. Remove the cause and the effect disappears.


I am in my third battle with cancer right now. I have not done any chemotherapy or radiation or surgery for any of my bouts with cancer. I survived leukemia, I survived Non Hodgkins Lymphoma and now I have Glioblastoma which is supposedly an incurable form of brain cancer. I was given two months to live 5 months ago.

I have been using Chinese herbs, high doses of vitamin C, acupuncture, chiropractic, homeopathy and nutritional changes. Yes, at first it got worse. It had metastasized to my lymph nodes, my lungs and my bones. As of this week, I am happy to say that there is no evidence now of any cancer in my lymph system or my bones. I had 6 tumors in my lungs, now there are only two. The tumors in my brain have shrunken tremendously. I never did any of their chemo, radiation or surgery.

Here is a very interesting statistic that you can only have access to by being a doctor. Every year more than 1,000 doctors oncologists (cancer doctors) are diagnosed with cancer. Less than 10% of them choose to do the treatment that they have been giving to their patients. Sort of like the fact that less than 25% of all pediatricians vaccinate their own children because of the fact that the risk of sudden death or serious side effects from the vaccination is higher than the risk of catching the disease one is being vaccinated for. This is not bullshit people - it is truth.

Medicine is about money, not about your health and the system traps people, especially the elderly, disabled and poor into a deadly treatment regime that puts them in an early grave. Meanwhile, all the jet set billionaires are flying off to Europe and paying big bucks for alternative treatments and getting cured.

Does alternative medicine work all the time? No. Of course not. Nothing works all the time. But there is a reason for that. You don't die until it's your time to die. Nothing can make you live longer than that time.

However quality of life comes into play. Those cancer patients who use alternative therapies for their cancer, yet still die from the illness, suffer a much higher quality of life. They die able to spend time with their families and even recognize their family members. They don't become emaciated like those who do chemotherapy or radiation do and rarely is a person who goes under the treatment of chemotherapy able to recognize anyone for the last few days of their lives. Their bodies become ravaged to the point that you can't even recognize them either. They suffer at a much much higher rate and they have one let down after another as doctors tell them, ahhh - it's looking good, only to tell them on the next visit it's looking worse, you need more chemo and radiation.

What is criminal about this is that YOUR DOCTORS KNOW THIS SHIT.

I took an oath as a physician. I have always followed it. That has certainly not made me successful financially as a doctor because I have consistently refused to go along with conventional medicine's bullshit.








Miss Cute 2011..


At last dapat juga upload gambar ni.. Nasib baik opismate ada memory card adapter dan nasib baik juga kitaorang punya memory sama saiz dan handphone sama brand.. Fuhh!! Boleh kongsi citer dengan korang hari ni.. Hilang le tension dua hari tu..huhu.. Tima kasih ye Pn Shahrida..hehe..

Comel je tajuk citer aku hari ni kan? Mesti ramai yang tertanya-tanya tentang kisah yang akan diceritakan oleh mak yong kali ni..hehe.. Huda masuk pertandingan dan menang ke? Well, tunggu hingga ke akhir story ye.. Tapi kalo nak cerita, kena la tunjuk gambar dulu..hehe.. Oklah, meh kita tengok sama-sama camne gambar yang related dengan tajuk citer kita hari ni..hehe..

Presenting... Miss Cute 2011.. Nadhirah Huda Hamdan.. (Huda pun keluar dari backstage ala-ala model catwalk atas runway).. Jeng jeng jeng..

Inilah dia Miss Cute 2011..hehe..

Tengoklah gaya Huda dengan topi besonya tu..hehe.. Muka serius je, badan lenggang macam model tengah buat catwalk atas runway.. Aiii..dari chef nak jadi model ke??  Comel tak gambar ni? Actually topi tu mama Huda yang punya.. Nak pakai masa hari sukan sekolah.. Besar, boleh cover satu badan dari panas mentari..hehe.. Yang si Huda ni pulak macam faham-faham je camne nak bergaya dengan topi besar tu..kihkihkih.. Huda mak yong ni memang smart la.. Tu yang mak yong sayang sangattttt kat dia.. Mmmmmmuuuuaaaahhhhhh!!!!!!





Monday, October 10, 2011

Tension + Geram + Sakit Hati


Mmm..tension betul la.. Daripada malam tadi tension ni.. Bukan apa, go.blogger.com ni biol la pulak.. Sebenarnya sebelum ni aku ada map mobile phone ke blog ni.. So, kalo nak post gambar straight ke blog pun boleh.. Tapi kena caj la, mahal gak.. Dalam 90 sen kot satu gambar kalo maxis.. Aku ni pulak mana ntah ilang USB cable handphone ni.. So, setiap kali dapat MMS gambar Huda, aku post straight dari handphone ke blog ni.. Pastu baru transfer masuk blog satu lagi..

So, malam tadi konon-konon nak tukar mapping ke blog satu lagi tu la.. Lepas post gambar tu ke blog, dapatlah sms dari blogger suruh masukkan claim token yang diorang hantar dalam go.blogger.com. Ceh, aku ni apalagi, bersemangat le.. Buka je website tu dan terus masukkan semua informasi.. Tup2 keluar 'Not Found Error 404'.. La, apsal plak ni? Takpela, cuba lagi.. Sama gak.. Lama-lama hangin satu badan la.. Ada sepuluh kali cuba.. Ntah hape2 ntah.. Lepas tu anta email ke blogger, dia jawab device not register. Aik?? Dulu punya takyah register2 pun. Masukkan claim token, verification code, done. Ni memang sengaja mengada-ngada ni.. Then try la surf kot2 ada blogger yang pernah alami masalah yang sama cam aku.. Ramai rupanya.. Ramai yang tanya penyelesaian, tapi hampeh, tak jawab pun..

Tu yang tengah tension ni.. Takleh le nak upload gambar dari handphone lagi.. Mostly gambar Huda dengan gelagatnya la.. Mama Huda yang rajin MMS.. Nak beli USB cable, bateri handphone pun dah buat masalah.. Ingat nak beli handphone baru tapi entah bila.. Handphone ok lagi cuma bateri dah tak tahan lama, jap je dah abis walaupun caj sepanjang malam..:(. Sekarang ni pun ramai yang guna smart phone, iphone, senang, boleh terus connect ke facebook.. Takyah nak upload2 gambar dari handphone ke PC atau laptop pastu baru ke facebook.. Kat mana2 pun boleh upload.. Teknologi semakin canggih..

Mmm..dahlah tak terer IT.. Biarlah dulu, malas nak fikir.. Tapi tension sebab takleh upload gambar Huda posing.. Huwaaaaaa!!! Huda, mak yong tensen!!!!








Sunday, October 9, 2011

Huda Masak.. Sedaaapppppp


Semalam mak yong terima MMS daripada mama Huda.. Gambar Huda tengah tumbuk bawang nak masak.. Amboi rajinnya Huda mak yong ni.. Tolong nenek memasak ye.. Mesti sedap Huda masak kan.. Mesti semua tambah nasi lebih dari sekali..hehe.. Kecik-kecik dah tunjuk minat nak masak, mana tau dah besar nanti boleh jadi chef.. Celebrity chef pulak tu.. Glamer u ala-ala Chef Wan gitu..hehe..

Kalo tak jadi chef, tau memasak pun cukuplah.. Anak dara kan kena tau memasak walau setinggi mana pun tahap pendidikannya.. Barulah cukup syarat jadi pompuan.. Betul tak? Hehe.. Nak tengok camne Huda fokus memasak? Tak toleh kiri kanan tumbuk bumbu.. Gaya pro tu..hehehe..







Friday, October 7, 2011

"Sibuk je ayah.."


Tiga hari lepas birthday mak yong.. Thanks pada semua yang wish and pray for mak yong.. Semoga kita semua akan sentiasa sama-sama dirahmati ALLAH hendaknya.. InsyaALLAH..

Dan seperti biasa, Maxis bagi free call for one day as a birthday gift..hehehe.. Best tu.. Tapi boleh call nombor yang sama network je la.. Mak yong ni kalo bab call ni memang takde orang lain la selain daripada nenek Huda..hehehe.. Seronok call nenek Huda ni, ada je citer dia pasal cucu dia.. Maklum la cucu baru sorang..hehehe.. So, first call tu dalam kul 11 pagi.. Nenek Huda ada kat bandar, ikut atok.. Atok ada urusan kat bandar, apalagi, ikut je la, dok umah sorang2 pun boring, baik gi ronda-ronda..ahaks.. Kat umah pun dah tinggal berdua, gi dating kat bandarlah jawabnya..kuikuikui.. Semenjak ada kete ni, asyik takde je kat rumah.. Orang datang rumah pun pelik, mana la tuan rumah ni pegi, asyik ilang jek..kehkehhkeh.. First call tu tak lama, adalah dalam 20 minit (tapi panas gak telinga..huhu) sebab nenek Huda ada hal..

Then lepas balik keje call lagi nenek Huda.. Mentang-mentang la free, nak call memanjang..haha.. Kali ni memang lama, adalah dalam satu jam.. Bukan setakat panas, siap dah berapi dah telinga ni.. Tapi disebabkan seronok bercerita, layan jeeee.. Macam-macam citer kuar.. Citer pasal raya pun ada lagi.. Pastu sambung pasal raya haji pulak..hehehe.. Sambutan raya kat nurseri Huda, Huda nyanyi lagu 'Balik Kampung' ramai-ramai.. Huda kalo nyanyi memang sempoi, tak malu pun.. Tapi tetiba ternampak mama dia, terus menangis.. Apo la Huda ni, malu dengan mama la kononnya tu.. Mamanya dah menyorok tapi boleh lagi ternampak.. Pastu ada sekali tu atok dengan nenek gi jemput maksu kat bandar sebab teksi dengan bas dah takde.. Bawalah si Huda sekali.. Dari dalam kete dia ternampak kapal terbang.. Pergh!! Bukan main excited tunjuk kat nenek.. Sampailah nenek cakap nampak kapal terbang tu, baru dia puas hati.. Dah lepas nenek, atok pulak.. Siap tepuk tangan atok nak menunjukkan kapal terbang yang cinonit kat udara tu.. Yela, kapal terbang kan dari bawah nampak kecik.. Sampai la atok cakap nampak, baru dia berenti tunjuk.. Puas hati la tu..

Baru-baru ni nenek dengan atok pegi rumah Huda lepas jemput maksu.. Ala, saja2 berjalan la tu.. Hari bekerja.. Wah, bukan main excited si Huda.. Sampaikan esok paginya tak nak pegi sekolah (nurseri) selagi atok dengan nenek belum balik.. Sekolah dia sebelah rumah je so bolehlah nampak orang yang dalam nurseri tu kalo dari luar rumah ayah Huda tu.. Kebetulan pulak nampak ibu (pengasuh) dia dalam nurseri masa tu.. Bila ditunjukkan ibu dia, si Huda ni gelak beso sambil tayang gigi dia.. Pastu bila ajak pegi sekolah, jawapannya "nanak"..hahaha.. Cucu atok ni melekat betul dengan atok dia.. Malam sebelumnya ayah Huda citer, si Huda tengah main mainan dia dan adalah something yang dia tak boleh buat.. So si ayah ni tolonglah.. Boleh si Huda ni cakap apa tau,"Sibuk je ayah".. Waaa..dia marah ayah dia tolong dia.. Dia rasa ayah dia menyibuk pulak..kahkahkah.. Huda Huda, manalah belajar semua tu.. Mesti dia dah kena camtu masa kat sekolah.. Budak-budak lain tak bagi dia menyibuk la tu.. Yang lawaknya dia boleh bagi pulak kat ayah dia.. Eeeiii Huda ni tau.. Pantang nampak dan dengar sesuatu yang baru..

Walau apapun, mak yong tetap sayang Huda.. Rindu Huda sangat2 tau.. Harap2 raya haji nanti ayah Huda tak keje.. Boleh berkumpul kat Sawah Ring.. Atok su Huda nak korban lembu ni.. Mesti Huda excited kalo nampak lembu depan mata..kihkihkih..







Tuesday, October 4, 2011

Alhamdulillah.. Syukur..


Alhamdulillah, hari ni bertambah lagi setahun usia aku.. Terima kasih ya ALLAH kerana masih memberikan aku kesempatan bernafas di atas muka bumi ini.. Semoga Engkau akan menunjukkan jalan yang terbaik untuk aku meneruskan kehidupan ini sehingga ke penghujungnya.. Aminn..

Setakat post ni ditulis, cuma sorang je yang wish birthday aku, adik lelaki aku yang dulu study kat GMI tu.. Memang boleh dikatakan setiap tahun dialah yang terawal akan wish birthday aku.. Thanks bro coz still ingat birthday aku..hehe.. Birthday dia pulak next month.. Setakat nak celebrate birthday sesama tu, boleh sangat la.. Nanti la, time cuti raya haji ke.. Balik kampung, boleh celebrate ramai-ramai.. Kumpulkan semua yang lahir dalam bulan yang sama.. Syok apa celebrate ramai-ramai..hehe.. Semoga apa yang dia doakan untuk aku akan dia perolehi juga..

Dan bagi aku, takde apa yang aku harapkan.. Cuma aku berharap akan menjadi hamba ALLAH yang sentiasa mengingati-Nya, taat menjalankan perintah-Nya.. Juga mampu menjadi anak yang sentiasa berbakti kepada dua ibu bapaku, sentiasa taat kepada mereka dan mudah-mudahan tidak akan menjadi anak yang derhaka.. Jauhkanlah.. Juga mampu menjadi kakak yang baik kepada adik-adikku.. Ibu saudara yang disayangi oleh anak-anak saudaraku.. Dan yang paling utama, semoga aku akan dapat bersama cinta hatiku untuk sama-sama menjalani kehidupan baru sebagai pasangan hidup secepat yang mungkin.. Insya ALLAH.. Semoga ALLAH akan mempermudahkan dan memperkenankan segala-galanya.. Aminn..

Kepada mereka di luar sana yang sudi mendoakan kesejahteraan hidupku, terima kasih di ucapkan.. Semoga ALLAH merahmati hidup kita bersama.. Aminn..