Thursday, January 10, 2013

Besar Dah Sayang Mak Long..



Alhamdulillah, baru je lepas makan malam.. Agak lambat hari ni sebab tadi boleh tetido pulak.. Terjaga tengok dah kul 9.30 malam.. Uisshh lama gak membuta.. Dari lepas maghrib tadi.. Ngantuk bebeno la tu.. Pastu bangun2 perut lapo, makan nasi lemak.. Bagus sangat le tu.. Kul 10 malam makan nasi lemak, memang sure tak sempat jadi tenaga, maknanya jadi lemak.. Makin banyak le lemak2 yang terkumpul dalam badan.. Apa? Aku slim takde lemak? Sape kata takde lemak? Hanya aku je yang tau di mana gerangannya lemak2 itu berada..hehehe.. Tadi gatal lak nak timbang berat badan.. Aritu aku ada mention berat aku 39 kg ek? Entah aku tak ingat dalam entry mana aku letak P/S note tu.. Tapi rasanya macam tu la.. Tadi timbang naik 2.5 kg ooo.. Maknanya 41.5 kg..kehkehkeh.. Macam banyak beno je kan.. Untuk orang yang susah nak naik berat badan macam aku ni kira banyak le tu.. Aku guna penimbang digital tu tau.. Kalo guna bathroom scale tu 44 kg.. Ha!! Lagi banyak..kihkihkih.. Dua2 penimbang aku ada.. Ini penangan balik kampung la ni.. Kalo kat kampung memang takde aktiviti lain, makan makan makan.. Tido time malam je.. Siang memang aku tak biasa tido kecuali ngantuk sesangat.. Itu baru seminggu balik kampung.. Kalo sebulan mesti syiok..hehehe..
 
Eh, panjang pulak intro pasal diri sendiri padahal nak citer lain.. Sabo je le.. Sebenarnya masa balik kampung hari tu kebetulan birthday Adriana, 2.1.2013.. Dah setahun dah budak comel ni.. Sekejap je masa berlalu.. Ibu Adriana yang nampak Adriana membesar depan mata pun tak puas gentel Adriana masa baby.. Dah tak pasal2 baby Fiya yang kena gomol.. Baby Fiya redha je..kehkehkeh.. Kakak Huda yang birthday dah lepas pun nak celebrate birthday sekali lagi kat umah nenek.. Sebab dia nak kek Hello Kitty.. So, disebabkan semua dah ada kat umah nenek, celebrate le sesama.. 2 in 1.. Takde party2 bagai, kitaorang je.. Tempah kek dari Keary Bakery cam biasa.. Memang selalu tempah kek dari dia.. Tempah buttercake dengan edible image Hello Kitty.. Tema pink.. Comel sangat keknya.. Senyum memanjang kakak Huda.. Yang Adriana pulak nampak kek pink bulat bijik mata.. Bukan excited apa, excited nak cepuk..hihihi..
 
Besar dah kesayangan2 mak long ni.. Alhamdulillah, so far semuanya membesar dengan baik.. Terima kasih ya ALLAH.. Semoga mereka akan terus membesar menjadi hamba-Mu yang berguna.. In Shaa ALLAH.. Ameenn..
 
 
2 dalam 1.. Senang dan jimat..hehehe..
 
Apa2 pun kena baca do'a dulu.. Semoga ALLAH makbulkan apa yang kami hajatkan.. Ameenn..
 
Tak sabar dah nak potong kek Hello Kitty budak montel ni.. Camne tak montel, kuat makan..

Si Adriana pun excited bila nampak kek.. Laju je bergerak ke arah kek..

Aik? Apsal tu Adriana? Dah tak sabar sangat nak makan kek ke?

Adriana tengok kek macam nak ngap semua sekaligus..kihkihkih..
 
Comelnya kakak Huda dengan Adriana.. Tapi tak tahan tengok mata Adriana.. Bukan main tenung lagi kek tu.. Geram agaknya..
 
Akhirnya.. Amik ko..

Macam orang nak cukur janggut pun ada..hahaha..

Sedap sehingga menjilat kedua-dua tangan..

Abih dah kek dalam pinggan.. Nak gi kat kek beso.. Amboiiii.. Tak cukup ye..
 
Adriana dah bersih pun.. Eh, ada Doraemon la..
 
Adriana dapat hadiah Doraemon daripada pak ngah dengan mak ngah..

Saayang Emon.. Emon pun lagi beso dari Adriana.. Boleh buat lawan gusti ni..hehe..
 
Present dari ayah dan mama untuk kakak Huda..
 
Hello Kitty pun lagi beso dari tuannya..kihkihkih..

Main masak2 sesama.. Emon tak lekang sebelah Adriana..kehkehkeh..

Wah, pandai Adriana bakar roti..
 
Beso dah sayang2 mak long ni.. Dah pandai main masak2 pun..

Anak2 baik je beratur kat sebelah..hehehe..

Adriana siap offer lemon kat Hello Kitty.. Peh, baik sungguh tuan rumah.. Tapi kalo Hello Kitty tu boleh cakap mesti dia tak nak makan.. Masam  la lemon tu.. Apa da Adriana ni..
 
Punyalah gamat rumah dengan suara bebudak ni tapi baby Fiya relax je tido.. Tak terjejas pun.. Rasa2nya nenek umah sebelah yang tensen sebab bising sangat..kehkehkeh.. Next year baby Fiya join pulak ye.. In Shaa ALLAH.. ^_^
 
 
 

0 Kata-Kata Hikmat: