Friday, June 15, 2012

5 Bulan Sudah..^__^


Assalamu'alaikum semuanya.. Semoga dirahmati ALLAH di Jumaat yang berbahagia ini..

Sebenarnya tak tau nak citer apa pun.. Cuma nak kongsi hasil jalan2 last weekend.. Pegi mana? Mana lagi, seperti biasa le.. Jumpa Adriana comel.. Dah itu yang dekatnya..hehehe.. Adriana dah 5 bulan tapi tak nampak banyak perubahan pun dari sebelum ni.. Cuma nampak makin tinggi.. Badan rasanya tetap maintain, takdelah makin bam bam atau makin susut.. Tapi sekarang dah panjang akal.. Eeee..bukan main lagi dia tau.. Makin bijak dah Adriana mak long ni..

Gerak gi rumah Adriana Sabtu petang dengan cik Irul.. Kebetulan masa sampai dia ngantuk, so di tido la dulu.. Tapi dia tido sekejap2 je.. Dalam setengah jam dah bangun.. Paling lama satu jam la kalo tido siang.. Lepas dia bangun2 tu main2 la sekejap dengan dia.. Amoi cekci.. Kalo amik gambo suka beliakkan mata.. Nasib baik tak terlompat keluar bijik mata tu..hehehe..



Ini kerja ayah Adriana la ni.. Orang tengah nak pakai baju pun dia nak amik gambar.. Dah seksi tahap melampau.. Nasib baik baby.. Kalo orang dewasa dah sensored ni..hihihi..



Siap pakai baju Adriana naik kete Poton.. Nak jalan2.. Sekarang ni dah pandai gerakkan kete sendiri.. Kaki dah kuat dah.. Mana taknya kalo dia tendang terasa tau.. Kuat dia tendang.. Kalo dia tengah baring dan kakinya ligat tendang2 ala kayuh basikal, janganlah dok dekat2.. Silap2 kena tendang dengan amoi ni, tergolek terus..hehehe..

Pastu Ahadnya kuar gi KL.. Cari kain nak buat baju Melayu cik Irul.. Ceh!! Kononnya nak teman dan jadi penasihat cik Irul la.. Tapi bila dah sampai Nagoya, terbentang depan mata banyak pilihan kain, yang takde tujuan pun menyelit sama.. Orang yang nak beli kemana, penasihat kemana.. Masing2 pegang beg hasil pembelian..hihihi.. Adriana je boleh tertido masa ronda2 dalam Nagoya tu.. Biasalah dia kalo jalan2 memang asik tido je.. Naik kete pun tido je.. Kat umah, jap je tido sebab cuaca panas..

Siap je beli kain, terus gi Selayang.. Hantar pada tailor.. Ekspress sungguh.. Pastu singgah kat kedai nenek Adriana.. Borak2 jap pastu balik umah Adriana semula.. Sampai umah dah maghrib.. Lepas je maghrib sebelum mak long dengan cik Irul balik, makan malam dulu kat luar.. Kat sini pun Adriana boleh terlena.. Atas riba mak long la as usual.. Mak long dok bersila atas kerusi.. Setengah jam jugaklah dia tido.. Sebelum makanan sampai hinggalah kitaorang habis makan.. Bila dia bangun je dia tengok atas meja penuh.. Pastu mulut semua orang tengah mengunyah.. Mungkin dia tertanya-tanya, apsal semua orang tak kejutkan saya makan? Oooo..makan senyap2 ye.. kihkihkih.. Sian dia tengok je bila orang makan sebab dia pun dah makan nestum.. So mungkin bila tengok orang makan dia pun terasa lapar gak.. Siap je makan, balik umah Adriana semula.. Pastu baru balik umah mak long.. Seronoknya dapat jumpa budak comel ni..



Muka geram dengan cik Irul.. Tengok le bibirnya tu.. Nasib baik cik Irul tak kena cubit..hehehe..


Tapi ada perangai Adriana yang mak long tak boleh lupa..  Dia suka tiru apa mak long dia buat.. Selalunya bila Adriana dah ngantuk, mak long akan baringkan atas riba then tepuk peha dia slow2.. Nak tau apa dia buat? Bila mak long tepuk peha kiri, dia pun tepuk gak peha kiri tu.. Then bila mak long alih tepuk peha kanan, dia pun sibuk nak tepuk peha kanan gak.. Aduhaiii..comel betul la.. Pastu bila mak long dukung dia, automatik dia akan sombong dengan ayah dan ibu.. Bila ayah dengan ibu panggil, Adriana buat dek je.. Siap toleh arah lain.. Issshh isshh isshhh... Sabo je le..












2 Kata-Kata Hikmat:

sueshe said...

cam lame xsinggah sini....bam2nye dia...

Bie_Honey said...

budak bam bam yang kuat temberang..hehehe..