Monday, May 14, 2012

Alahai Budak Tomei.. ^__^


Assalam semua dan salam hari Isnin..hehehe..

Sebelum entry dimulakan, aku nak ucapkan Selamat Hari Ibu kepada semua ibu di dunia terutamanya di Malaysia especially to my mak, Puan Saniah binti Samingun.. Mak mertua.. Eh, lupa, lom ada lagi rupanya (gatai bebeno la tuuu..;p). Pada kedua adik iparku, Ina dan Dell.. Dan makcik2ku semuanya.. Juga tak lupa kepada kawan2 aku yang bergelar ibu, mak, mama, mommy, umi.. Walau apapun gelaran korang, korang memang the best!! Semoga korang semua akan terus menjadi ibu yang terbaik dan sentiasa di rahmati ALLAH dunia dan akhirat.. Aminnn..

Ok, back to my story.. Last Friday aku bagitau nak gi umah Adriana kan last weekend? And guess what, yes, I went there.. Bestnya dapat jumpa budak comel ni.. Badan tetap chubby, sedap kena peluk.. Rambut makin lebat dan panjang tetapi halus.. Tinggi makin bertambah.. Yang paling syok, peha makin bulat, uiiiii rasa macam nak geget2 je.. Geram oooo...

Inilah peha saya yang montok (siap pegang lagi uuu..huhuhu..)

Geram tak dengan peha saya? Hehehe..

Cutenya dia.. Rindu sudah mak long dengan budak ini..

Seronok dapat jumpa Adriana.. Main2 dengan dia.. Hilang segala tension.. Rasanya kalo dok dengan dia je pun syok.. Tak payah nak fikir pasal benda lain..hahaha.. Then hari Ahadnya kitaorang ke Sungai Buloh.. Pegi rumah member ayah Adriana.. Jalan2 tengok baby dia.. Baby dia baru 2 bulan lebih, lelaki.. Tapi badan kecik.. Itu yang buat mama baby tu geram dengan Adriana.. Dia cakap bila dukung anak dia tak terasa.. Tapi bila dukung Adriana, memang syok.. Yang tak tahannya, siap nak jodohkan anak dia dengan Adriana..kihkihkih.. Punyalah berkenan dengan Adriana.. Ataupun diorang panggil amoi.. Muka chinese look, kulit cerah.. Dapat le panggilan amoi.. Ikut rupa sape ntah.. Tapi tak kisah le kan, janji tetap cute and always cute kan Adriana..hehehe.. Auntie kat opis mak long ni pun geram je bila tengok gambo Adriana.. Harus peha Adriana tu di gigitnya kalo dia dapat jumpa Adriana..hihihi..


The best ibu of Adriana Maisarah..

Sebelum aku balik umah, sempat lagi kitaorang buat eksperimen.. Mencipta ustazah Maisarah..hahaha.. Tapi sayangnya dia tak suka dan disebabkan itu, gambo2 yang diambil kebanyakannya blur sebab dia tak berhenti bergerak.. Walau apapun, tetap comel untuk dijadikan bahan tatapan di sini..hehehe..





^______^








4 Kata-Kata Hikmat:

hafiz wifeyy said...

alahai...geramnya tgk peha dia...gigit sikit bolehh :))

sueshe said...

nak gigit peha 2 blh???peha aina da makin tecik...

hafiz wifeyy said...

hmm kecik pun kecikla janji boleh gigit ahakzzzz :P

Bie_Honey said...

hehehe.. mak long dia ni pun sabo je.. tapi kengkadang sesedap rasa gak ku picit2 peha itu.. cubaan (macam godaan ayam goreng plak ye..kihkihkih..)
sueshe, aina makin membesar, makin ligat, memang badan akan makin kecik.. tapi macam2 kerenah baru akan keluar.. time to explore new things for her..^__^